Budoucnost produktů z cvrččí mouky na českém trhu - Tomáš, Ondřej; Válek, Lukáš; Bočková, Nina, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou budoucnosti produktů z cvrččí mouky na českém trhu. Zaměřuje se na vztah českých spotřebitelů k udržitelnosti a jejich názor na alternativní zdroje živin. Cílem práce je nalezení překážek a navrhnutí možných řešení, které by vedly ke zvýšení zájmu o tyto produkty. V rámci tohoto tématu bylo v praktické části provedeno dotazníkové šetření mezi spotřebiteli, kde výzkumný soubor tvořilo 380 respondentů. Ti byli rozděleni do kategorií podle věku a pohlaví. Dále byly provedeny dva rozhovory s odborníky, kteří se tomuto tématu věnují. Z výzkumu vyplývá, že zájem o udržitelnost je mezi českými spotřebiteli poměrně velký, ale povědomí o produktech z cvrččí mouky už tak vysoké není. Za největší překážku jsou považovány stále přetrvávající předsudky ke konzumaci hmyzu a nedostatečná informovanost společnosti. V závěru práce jsou navržena řešení, která by mohla vést k odstranění zmiňovaných překážek a rozšíření zájmu o tuto alternativu.
Vedoucí práce: Lukáš Válek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses