Výběr švédských a amerických akcií za využití metod hodnotového investování a dopadu metrik udržitelnosti na vnitřní hodnotu akcie - Hrbek, Petr; Pošta, Vít, 1980-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce má za úkol identifikovat akcie na švédském a americkém trhu, které splňují principy hodnotového investování. Následná fundamentální analýza prozradí vnitřní hodnotu akcie pomocí diskontování peněžních toků. Dále práce klade důraz na ESG faktor, tedy hodnocení týkající se environmentálních a sociálních činitelů. Postavení společnosti k tomuto faktoru může být bráno mnoha investory jako systematické riziko při odhadu cen akcií. V praktické části se práce zaobírám společnostmi Netgear a Electra Gruppen, které byly kritérii screeningu zvoleny jako nejvhodnější k valuaci celkové hodnoty firmy (FCFF). V tomto případě je zvolena diskontní míra vážených průměru na kapitál (WACC). U společností je provedena fundamentální analýza faktorů ovlivňující závěrečnou cenu. V závěru práce je spočítána výsledná cena na akcii společností před začleněním faktoru ESG a po začlenění tohoto faktoru.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses