Bitcoin jako alternativní investice a ochrana před inflací v ČR - Raddo, Darja; Kaňková, Eva, 1975-; Pošta, Vít, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce si klade za cíl zjistit a posoudit důvěryhodnost a smysluplnost Bitcoinu jako investičního prostředku a držitele hodnoty. Pomoci metody explanace objasnit princip fungování technologie blockchain na které Bitcoin byl postaven. Vyzdvihnout příležitostí a hrozby, hlavní výhody a nevýhody investování do první kryptoměny, vysvětlit rozdíl mezi centralizovaným a decentralizovaným systémem na finančním trhu. Poté v praktické části představit výsledky empirického průzkumu založeného na kvantitativním přístupu ohledně investičního chování občanů ČR a zdůvodnit aktuálnost téma této diplomové práci. Následně odpovědět na průzkumnou otázku, zda můžeme vnímat Bitcoin jako smysluplnou alternativu diverzifikace portfolia investic a ochranu před inflaci, na základě provedené komparační analýzy Bitcoinu s jiným investičním instrumentem dostupným široké veřejnosti v České republice
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses