Strategická analýza společnosti Constellium SE - Novotná, Ludmila; Pernica, Karel; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je provedení strategické analýzy pro společnost Constellium SE, pomocí které budou zjištěny silné a slabé stránky společnosti a také případné příležitosti a hrozby plynoucí z vnějšího okolí podniku na základě, kterých budou formulována strategická doporučení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány použité metody, které tvoří základ pro praktickou část. Ve druhé části práce jsou následně provedeny jednotlivé analýzy okolí a vnitřních zdrojů podniku. K analýze okolí byla použita PESTLE analýza, analýza konkurence, Porterův model pěti sil a analýza odvětví. Vnitřní zdroje a schopnosti podniku pak byly analyzovány pomocí VRIO analýzy a finanční analýzy. Propojení a zhodnocení jednotlivých analýz bylo nakonec provedeno pomocí SWOT analýzy. Na závěr práce byla na základě provedených analýz zhodnocena situace podniku a formulace strategických doporučení pro společnost. Výsledkem práce bylo zjištění, že je společnost zdravá a očekává se její pozitivní vývoj.
Vedoucí práce: Karel Pernica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses