Koncept trvale udržitelného rozvoje v segmentu výrobců nápojů - Malíková, Klára; Čada, Karel; Gašková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá v současné době velmi diskutovaným tématem trvale udržitelného rozvoje a společenské odpovědnosti firem. Cílem je odhalení přístupů společností z odvětví výrobců nealkoholických nápojů k trvalé udržitelnosti. Práce se skládá ze dvou částí. Součástí teoretické části je zmapování klíčových pojmů pojících se k tomuto tématu. Definovány jsou například následující oblasti: CSR, triple bottom line, eko design, Agenda 2030 pro udržitelný rozvoj, Cíle SDGs, cirkulární ekonomika, zálohování a reporting. Dále pak následuje praktická část, která zkoumá přístupy ke konceptu udržitelnosti tří největších podniků působících na českém trhu v segmentu výroby a distribuce nealkoholických nápojů. Konkrétně se jedná o společnosti Kofola ČeskoSlovensko, Coca-Cola HBC a Mattoni 1873. Veškeré informace o aktivitách a iniciativách těchto podniků byly získány na základě prostudování zpráv o udržitelném rozvoji, výročních zpráv, webových stránek a příspěvků firem na jejich vlastních sociálních sítích. Výsledkem je zhodnocení uplatňovaných přístupů jednotlivých podniků a jejich vzájemné porovnání, které je uvedeno ve shrnující tabulce.
Vedoucí práce: Karel Čada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses