Revitalizace Červeného kostela pro účely Vědecké knihovny v Olomouci - Svozilová, Barbora (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku konverze sakrálních staveb a prostřednictvím konkrétního případu bývalého evangelického Červeného kostela v Olomouci hledá možná rizika animace. Cílem práce je popsat proces revitalizace Červeného kostela od vzniku myšlenky po probíhající stavební práce a zhodnotit účelnost celé akce. Metodou zkoumání jsou osobní rozhovory vedené s vybranými osobami zapojenými do revitalizace kostela.