Strategická analýza konkrétní společnosti - Kamandulis, Dzianis (2022)
Předmětem bakalářské práci “Strategická analýza konkrétního společnosti„ je provedení komplexní strategické analýzy podniku a navržení strategického doporučení se zaměřéním na zvyšování investiční atraktivity podniku. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část práce popisuje problematiku strategie, strategické analýzy, strategického řižení a souvisejících metod. V praktické části práce jsou teoretické metody aplikovány na konkretní podnik. Provedeny analýzy externího a interního prostředí, které slouží k identifikaci příležitostí a hrozeb, slabých a silných stránek podniku. Na základě výsledků je provedena komplexní analýza, která je východiskem pro zpracování strategického doporučení se zaměřéním na zvyšování investiční atraktivity podniku.