Vliv povolení tlumičů a termovizí, jakožto doplňků při lovu, na českou myslivost - Váchová, Tereza (2022)
Bakalářská práce se bude věnovat přiblížení historického vývoje myslivosti až do současné podoby a změn účelu a způsobu lovu. Dále se práce zaměří na zpracování souboru vybraných aktuálních ohrožení českých lesů a života v něm, která májí dopad na myslivost. V posledních letech se na trhu začaly objevovat nové doplňky využívané při lovu, konkrétně termovize a tlumiče, které vyvolaly názorové kontroverze mezi myslivci zastávajícími tradiční způsoby lovu a těmi, kteří jsou otevřeni novým možnostem a technologiím usnadňujícím lov spjatý s regulací zvěře atp. Cílem bakalářské práce bude zjistit názor českých myslivců z různých částí České republiky na nově zákonem povolené doplňky ke zbraním a zhodnotit vliv povolení zmíněných doplňků při lovu na českou myslivost. Práce by měla být užitečná pro lovce a myslivce zvažující koupi termovize či tlumiče, jelikož jsou zakomponovány i osobní poznatky a zkušenosti s doplňky, tedy nejen ty teoretické.