Ekonomizace umělecké tvorby prostřednictvím sociálních sítí - Le Nhu, Quynh; Zelený, Martin; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma Ekonomizace umělecké tvorby prostřednictvím sociálních sítích. Cílem práce je popsat možnosti monetizace na sociálních sítích a postavení tvůrců obsahu v oblasti beauty. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s tvorbou obsahu na sociální sítě. Zároveň je popsán koncept sociálních sítí, jejich historie, včetně kontextu s webem 2.0. Dále jsou specifikovány možnosti ekonomizace umělecké tvorby na sociálních sítích, které budou sloužit jako podklad pro zpracování výzkumu v praktické části. Navazující praktická část obsahuje kvalitativní výzkum z uskutečněných polostrukturovaných rozhovorů, které byly vyhodnoceny pomocí obsahové analýzy. Ve výzkumu byly zpracovány dvě hlavní témata, která spolu úzce souvisejí, tj. monetizace tvorby a marketingové strategie k vytvoření platformy. Výstupem práce je zhodnocení současného stavu monetizace na sociálních sítích a obecná doporučení pro začínající umělce související s následnou monetizací obsahu.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses