Strategická analýza společnosti Mondelez Czech Republic, s.r.o. - Skalný, Petr (2022)
Cílem bakalářské práce je identifikovat příležitosti a hrozby, silné a slabé stránky společnosti Mondelez Czech Republic, s.r.o. s využitím metod strategické analýzy. Práce je strukturována do dvou hlavních částí. Teoretická část poskytuje teoretický základ a definuje jednotlivé metody strategické analýzy. Praktická část je zaměřena na vyhotovení těchto metod. Nejprve je podnik představen a jsou definovány jeho základní charakteristiky. Poté je zpracována externí analýza, která zahrnuje PESTEL analýzu, analýzu odvětví a Porterův model 5 sil. V interní analýze je zpracována VRIO analýza a finanční analýza. Na závěr je provedena syntéza, a to za pomoci SWOT analýzy.