Strategická analýza společnosti Mondelez Czech Republic, s.r.o. - Skalný, Petr; Sieber, Patrik, 1977-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je identifikovat příležitosti a hrozby, silné a slabé stránky společnosti Mondelez Czech Republic, s.r.o. s využitím metod strategické analýzy. Práce je strukturována do dvou hlavních částí. Teoretická část poskytuje teoretický základ a definuje jednotlivé metody strategické analýzy. Praktická část je zaměřena na vyhotovení těchto metod. Nejprve je podnik představen a jsou definovány jeho základní charakteristiky. Poté je zpracována externí analýza, která zahrnuje PESTEL analýzu, analýzu odvětví a Porterův model 5 sil. V interní analýze je zpracována VRIO analýza a finanční analýza. Na závěr je provedena syntéza, a to za pomoci SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses