Strategická analýza akciové společnosti FORTUNA GAME - Vu, Vuong; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou strategické analýzy akciové společnosti FORTUNA GAME a návrhem strategických doporučení pro posílení konkurenceschopnosti a udržení pozice firmy na trhu. Cílem práce je zjistit pomocí jednotlivých kroků strategické analýzy aktuální postavení společnosti, silné a slabé stránky, a zároveň identifikovat potenciální příležitosti a hrozby. Teoretická část zahrnuje vysvětlení základní terminologie strategické analýzy, která je následně aplikována ke zpracování praktické části. Podrobně jsou rozebrány hlavní nástroje strategické analýzy jako je PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza a SWOT analýza. V úvodu praktické části je základní profil společnosti, po kterém následuje podrobná analýza makro a mikrookolí firmy doplněné analýzou vnitřních zdrojů. Závěrem praktické části je shrnutí výstupů zkoumaných analýz, ze kterých jsou zformulované klíčové doporučení.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses