Raspberry Pi NAS - hodnocení využitelnosti - Vanický, Pavel (2022)
Práce se zabývá popisem tvorby NAS systému a jeho porovnání s komerčně dostupnými alternativami. Práce poskytuje přehled technologií NAS a cloudového úložiště tak, že se zaměřuje na definici pojmů, poté technologie dělí, a nakonec popisuje, jak technologie fungují. Dále práce zkoumá 2 NAS produkty a 3 služby cloudového úložiště. U každého z nich poskytuje základní informace o výrobci a produktu/službě. Dále pak práce produkt/službu hodnotí. Naposledy popisuje proces výroby vlastního NAS zařízení pomocí Raspberry Pi, toto zařízení hodnotí a porovnává se zkoumanými alternativami z řad NAS produktů a služeb cloudových úložišť.