Raspberry Pi NAS - hodnocení využitelnosti - Vanický, Pavel; Oškrdal, Václav; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Práce se zabývá popisem tvorby NAS systému a jeho porovnání s komerčně dostupnými alternativami. Práce poskytuje přehled technologií NAS a cloudového úložiště tak, že se zaměřuje na definici pojmů, poté technologie dělí, a nakonec popisuje, jak technologie fungují. Dále práce zkoumá 2 NAS produkty a 3 služby cloudového úložiště. U každého z nich poskytuje základní informace o výrobci a produktu/službě. Dále pak práce produkt/službu hodnotí. Naposledy popisuje proces výroby vlastního NAS zařízení pomocí Raspberry Pi, toto zařízení hodnotí a porovnává se zkoumanými alternativami z řad NAS produktů a služeb cloudových úložišť.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses