Kvalita spánku a úroveň stresu zakladatelů startupů - Šafář, Vojtěch; Andera, Michal, 1984-; Nedvídek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této diplomové práce je zjistit kvalitu spánku a míru vnímaného stresu u skupiny zakladatelů a zakladatelek startupů, a dále případnou souvislost těchto dvou proměnných. Pro jejich určení bylo využito standardizovaných dotazníků, konkrétně Pittsburského indexu kvality spánku (PSQI), Indexu tíže nespavosti (ISI) a Škály vnímaného stresu (PSS), které byly doplněny vlastními otázkami pro dokreslení celkové situace. Takto získaná data od 121 respondentů byla statisticky zpracována prostřednictvím neparametrických variant T-testu a korelační analýzy. Výsledky neprokázaly existenci statisticky významného rozdílu mezi zkoumanými skupinami v kvalitě spánku, míře vnímaného stresu, ani statisticky významného vztahu mezi těmito proměnnými.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses