Analýza ponuky kultúrneho turizmu v destinácii Bojnice - Lukas, Andreas (2022)
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou kultúrneho turizmu v slovenskom meste Bojnice a zameriava sa na najvýznamnejšie subjekty v tejto destinácií. Cieľom je identifikovanie a analýza najväčších subjektov v priemysle cestovného ruchu v destinácií. Pri tejto analýze dochádza aj k porovnaniu jednotlivých subjektov. V teoretickej časti sú popísané základné pojmy cestovného ruchu, vymedzenie pojmu kultúrneho turizmu a popis destinačného manažmentu. V praktickej časti sú rozpísané popisy cestovného ruchu na Slovensku a v Bojniciach, produkt mesta Bojnice a analýzy návštevnosti subjektov. Vlastný výskum bol realizovaný v praktickej časti formou pološtrukturovaného rozhovoru a dotazníkového skúmania.