Role industriálních památek pro kulturní turismus - Štěpánová, Nela; Dianová, Markéta; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Industriální památky jsou vzácným dokladem vědy, techniky a průmyslu, a proto je důležité se postarat o jejich zachování pro další generace. Tyto památky mají také velký potenciál pro využití v kulturním cestovním ruchu. Bakalářská práce je zaměřena na industriální památky na území České republiky, jejich vnímání současnou společností a jejich role pro kulturní turismus. Cílem práce bylo definovat tyto role, vyhodnocování probíhalo na základě rešerší odborné literatury, kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Hlavním výstupem práce je rozdělení rolí industriálních památek do tří kategorií: role ekonomická, vzdělávací a role primárního atraktoru destinace.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses