Analýza tvorby produktu cestovního ruchu v Českém Krumlově s ohledem na ochranu kulturního dědictví - Karnová, Kamila; Tyslová, Irena; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá oblastí cestovního ruchu ve městě Český Krumlov, které patří mezi jednu z památek UNESCO. Úvodní kapitoly se věnují terminologii a snaží se čtenáře uvést do problematiky. Cílem této práce je popsat vývoj Českého Krumlova, jako UNESCO památky a faktory cestovního ruchu ohrožující památky kulturního dědictví. Definovat pozitiva a negativa plynoucí z cestovního ruchu. Pomocí kvalitativních rozhovorů s podnikateli v Krumlově a dotazníků pro jeho obyvatele určit fáze, ve které se nyní Krumlov nachází (včetně covidové situace) a dojít k závěru, zda tvorba produktu v cestovním ruchu a ochrana kulturního dědictví jsou v Českém Krumlově v souladu nebo tu panuje věčný konflikt.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses