Management vokálních skupin v České republice - Tulis, Kryštof; Šmíd, Ilja, 1952-; Šubrt, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce pojednává o vokálních skupinách v České republice a jejich managementu. Teoretická část vymezuje pojem „vokální skupina“ a další termíny neoddělitelně spjaté s touto specifickou hudební formací. Dále nastiňuje historický vývoj vokálních skupin ve světě a v Čechách a seznamuje s významnými představiteli. V následujících kapitolách je kladen důraz na seznámení s institucemi spjatými s vokálními skupinami jako jsou festivaly, soutěže, asociace a databáze. Předposlední kapitola teoretické části rozebírá legislativní aspekty fungování vokálních skupin v České republice. Závěr teoretické části uvádí do problematiky managementu, marketingu a financování kulturních organizací. V praktické části jsou analyzovány činnosti čtyř vokálních skupin pomocí kvalitativního výzkumu, konkrétně analýzy polostrukturovaných rozhovorů s manažery těchto těles. Na závěr jsou zodpovězeny výzkumné otázky a formulována některá doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses