Dramaturgie benefičního koncertu jako animační nástroj na příkladu koncertu Světlo pro světlušku - Steinsdörferová, Michaela; Tyslová, Irena; Šmíd, Ilja, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
V této bakalářské práci je řešeno téma animace v souvislosti s hudební dramaturgií. Teoretická část se věnuje výkladům s prací souvisejících pojmů – animace, dramaturgie a nezisková organizace. Prostřednictvím případové studie koncertu Světlo pro Světlušku, jež se snaží pomoct lidem se zrakovým postižením, jsou pak odhaleny jednotlivé formy animace vyskytující se ve zkoumaném projektu. Do souvislostí se v této části dává animace a hudební dramaturgie, je vysvětlena jejich spojitost a napojení celého projektu na jednotlivé druhy animace. Cílem bakalářské práce je nalézt a ukázat souvislost mezi hudební dramaturgií a animací. Případová studie veškeré druhy animace uvedené v teoretické části práce i jejich souvislost s hudební dramaturgií popisuje. Jedná se o animaci volnočasové kultury, animaci kulturního dědictví pomocí oživení kostela sv. Anny, ve kterém je koncert pořádán, a samozřejmě animaci kultury samotné. Celý tento projekt zároveň slouží jako animace sociokulturní, neboť se do společnosti jeho prostřednictvím vřazuje komunita nevidomých. Kromě čerpání z odborných zdrojů byl použit rovněž rozhovor s aktérem hudebního projektu.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses