Vliv fenoménu home-recordingu na českou nezávislou scénu - Kostka, Lukáš; Šubrt, Daniel; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním fenoménu domácího nahrávání hudby a vlivu demokratizace nahrávacích technologií na prostředí české nezávislé scény. Teoretická část představuje historickou proměnu principu vzniku hudebních nahrávek a současné dosud známé poznání o domácím nahrávání ve světovém kontextu. Problematika a trendy podložené teoretickým šetřením jsou východiskem pro vlastní kvantitativní výzkum, který je prováděn na reprezentativním vzorku hudebníků napříč celou nezávislou hudební scénou. Výsledky přináší základní charakteristiku vlivu domácího nahrávání hudby na vznik hudby v českém prostředí a mapuje trendy v oblasti nelegálního stahování softwaru, problematiky edukace zpracování zvuku a akcelerace tohoto fenoménu vlivem pandemie koronaviru.
Vedoucí práce: Daniel Šubrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses