Vnímání retro značek u generace Z - Dvořák, Martin; Kolouchová, Daniela; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Hlavním tématem práce je odhalit vnímání retro značek mladými lidmi, kterými jsou aktuálně zástupci generace Z. Práce formou hloubkových rozhovorů hledá odpovědi na otázky, proč jsou pro tuto generaci retro značky zajímavé, co je na nich přitahuje, jak a kdy je užívají, zda je vnímají jinak než generace před nimi a podobně. V teoretické části jsou sepsány dosavadní poznatky o značkách, o retro značkách, retromarketingu, základní specifika spotřebního chování a také vlastnosti a charakteristiky generace Z. Metodologická část představuje principy získávání, zpracování a analýzy dat. Kvalitativní výzkum probíhal s 12 zástupci generace Z formou polostrukturovaných rozhovorů. Tematickou analýzou rozhovorů vzniklo 5 témata, všechna popsána z pohledu generace Z. Jedná se témata: retro značka je historie a příběh, kvalita a další typické vlastnosti, vizuální styl retro značek, retro značky součástí běžného života a vstup nových retro značek. Veškeré detaily jsou podrobně popsány v praktické části. V závěru jsou shrnuta základní zjištění práce a jsou zde uvedeny také její limity a doporučení pro budoucí výzkum.
Vedoucí práce: Daniela Kolouchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses