Strategická analýza spoločnosti Alza.cz a.s. - Miškovič, Samuel (2022)
Obsahom bakalárskej práce je strategická analýza spoločnosti Alza.cz a.s. Cieľom práce bolo navrhnúť stratégiu obchodovania s potravinami a určiť scenáre budúceho vývoja. Práca je rozdelená na dve časti, teoretickú a praktickú. V teoretickej časti sú opísané a definované najdôležitejšie pojmy a definície, uvedené metódy strategickej analýzy a postupy ich realizácie. V praktickej časti boli tieto metódy aplikované na spoločnosť Alza.cz a.s. Jedná sa o PESTEL analýzu, Porterov model piatich síl, VRIO analýzu a finančnú analýzu. Na záver boli zistenia zhrnuté pomocou SWOT analýzy, na základe ktorej boli formulované strategické odporúčania.