Management alternativního divadla - případová studie - Raabová, Julie (2022)
Bakalářská práce se zabývá managementem nezávislého divadla Venuše ve Švehlovce. Cílem práce je popsat fungování managementu tohoto divadla, porovnat ho s managementem divadla Vila Štvanice a na základě získaných informací určit, jaké jsou největší hrozby a problémy divadla. Práce se zabývá analýzou hlavních manažerských výzev a problémů, kterým čelí divadlo Venuše ve Švehlovce. Tyto výzvy a problémy jsou definovány na základě kvalitativního šetření, konkrétně rozhovorů s vedením divadla Venuše ve Švehlovce a s produkčním oddělením divadla Vila Štvanice. Přínosem práce je popis základních manažerských činností v nezávislém divadle a návrhy na řešení hlavních problémů spojených s těmito činnostmi na základě provedených analýz.