Vzťah medzi veľkosťou firmy a mierou projektifikácie meranou benchmarkovou metodikou - Durňák, Vladimír (2022)
Cieľom tejto bakalárskej práce je nadviazať na výsledky islandského autora a z časti aj českého autora, ktorí sa v minulosti zaoberali vzťahom medzi veľkosťou firmy a jej projektifikáciou a prísť s novými zisteniami, ktoré by dopĺňali súčasné poznatky v tejto problematike. Teoretická časť načrtáva problematiku projektifikácie a vysvetľuje vyššie spomenutý vzťah. Následne opisuje podstatu benchmarkovej metodiky islandského autora, pričom je táto metodika následne aplikovaná v praktickej časti, a to pre spracovateľský sektor Českej republiky kategorizovanej podľa CZ-NACE, sektor C, oddiely 10-33, v rámci kvantitatívneho dotazníkového šetrenia s výberovým súborom 1 258 respondentov. Práca testuje 2 hypotézy pomocou regresnej analýzy. Výsledkom praktickej časti práce je zamietnutie nulových hypotéz v prospech alternatívnych hypotéz, ktoré tvrdia, že vzťah medzi veľkosťou firmy a mierou projektifikácie v nej môže existovať.