Nezisková organizace Zajíček na koni a její nejvlivnější marketingový nástroj - Pašková, Aneta (2024)
Bakalářská práce se věnuje tématu dobrovolnictví a word of mouth marketingu a jeho významu pro neziskovou organizaci Zajíček na koni, o.p.s. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou. V teoretické jsou definovány pojmy spojené s tématem, tedy dobrovolník a nezisková organizace. Dále je zde stručně připomenut vývoj dobrovolnictví v České republice. Poté je zmíněna typologie neziskových organizací, jejich financování a nástroje marketingu. V návaznosti na to je vysvětlen pojem word of mouth marketing a jeho využití. V neposlední řadě je představena zvolená organizace, které se bakalářská práce věnuje, její fungování a činnost. Cílem praktické části je vyvrácení nebo potvrzení zvolené hypotézy, k tomu slouží porovnané výsledky z provedeného kvalitativního polostrukturovaného rozhovoru a kvantitativního dotazníkového šetření. V závěru je provedeno vyhodnocení naplnění cíle.