Ekonomický dopad koronavirové krize na firmu rohlik.cz - Diviš, Jan (2022)
Bakalářská práce „Ekonomický dopad koronavirové krize na firmu Rohlik.cz“ pojednává o zkoumané firmě Rohlik.cz v České republice, která se během období pandemie Covid-19, musela vypořádat s novými změnami pro fungování firmy. V této práci bude zkoumáno, jaké dopady měla pandemie na firmu Rohlik v České republice a jaké ekonomické dopady spojené s pandemií mohou nastat. Firmy byly ovlivněny vládními restrikcemi v reakci na zastavení šíření nemoci Covid-19. V teoretické části je nejprve popsána samotná nemoc, která postihla celý svět a její ekonomický dopad na Českou republiku. Zároveň bude představen segment, ve kterém zkoumaná firma působí a jeho průběh během pandemie. Závěrem teoretické části bude seznámení s analýzou PESTLE a SWOT. V praktické části bude představena samotná firma a její postavení na trhu e-commerce během pandemie. Následně budou provedeny analýzy pro celkové srovnání jednotlivých faktorů působících na firmu. Zároveň bude popsán vliv covidové pandemie působící na ekonomické faktory, které mohou ovlivnit zkoumanou společnost.