Analýza konkurence na trhu prodeje sportovního a outdoorového vybavení - Pechal, Vojtěch; Soukupová, Jana; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je pomocí analýzy konkurence zhodnotit možnost vstupu firmy na trh prodeje sportovního a outdoorového vybavení v České republice a doporučit strategii ke vstupu. Teoretická část práce vysvětluje základy teorie konkurence a jednotlivé techniky její analýzy. V praktické části pak je vyhotovena samotná analýza konkurence. Nejdříve je analyzováno makrookolí odvětví pomocí metody PESTLE. Poté je zkoumáno samotné odvětví skrze několik nástrojů. Těmi jsou základní charakteristiky odvětví, Porterův model 5 sil, mapa konkurenčních skupin, či fáze vývoje odvětví. Na základě všech vyhotovený analýz pak je vyhodnocena možnost vstupu na tento trhu a jsou představeny nejvhodnější strategie
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses