Vývoj volebního systému v ČR a nejnovější debata o jeho změnách - Piskoř, Jan; Klíma, Michal, 1959-; Mrklas, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Stávající volební systém České republiky není optimální a je velmi složité najít vhodný systém, který by byl zároveň i prosaditelný. Po sametové revoluci a transformaci se jen těžko dařilo sestavovat akceschopné vlády. Vítězná strana buď vůbec nebyla schopna sestavit většinovou vládu, či vládla s nestabilní většinou s pomocí jednoho či dvou poslanců opoziční strany. Mohla by případná změna volebního systému vést k řešení problematických povolebních situací? Práce zohledňuje historický kontext i současnou politickou debatu o možných změnách volebního systému.
Vedoucí práce: Michal Klíma
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses