Datové sklady ve finančním sektoru - Matějka, Martin; Řepa, Václav, 1958-; Kyjonka, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce pojednává o datových skladech v bankovním a pojistném sektoru. Jejím cílem je podívat se na tuto oblast podrobněji, popsat ji a vytvořit soubor doporučení a metodik, jak datové sklady ve finančních institucích implementovat co nejlépe. Téma je to velmi rozsáhlé, proto jej rozhodně nelze pojmout komplexně, ale naopak se zaměřit na zajímavé nebo problematické oblasti. Výsledkem je materiál, který se jednak věnuje technické i logické implementaci a jejím způsobům a dále čtenáře seznamuje i s důležitostí datového skladu a jeho úlohou ve finanční instituci. Není zapomenuto ani na historický vývoj datawarehousových řešení v tomto segmentu trhu. Při psaní jsem chtěl zúročit několik let svých zkušeností v této oblasti a proto práce vychází především z praktických znalostí a je i na reálnou implementaci zaměřena.
Vedoucí práce: Václav Řepa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses