Aplikace R/S analýzy na finančních trzích - Vilhanová, Vanda; Trešl, Jiří, 1947-2011; Kodera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této práce je popis R/S analýzy a její aplikace na vybrané časové řady akciových výnosů a směnných kurzů. Nejprve bude věnována pozornost modelování finančních časových řad obe- cně. Budou zde stručně popsány lineární modely stacionárních a nestacionár- ních časových řad a modely volatility. Další dvě kapitoly se budou věnovat hlavnímu tématu této práce, kterým je R/S analýza. Ve čtvrté kapitole bude popsán postup R/S analýzy a vysvětlena interpretace Hurstova exponentu. V páté kapitole bude R/S analýza aplikována již na skutečná data. Bude se jednat o dvě časové řady akciových výnosů společností Telefónica O2 a Philip Morris a o dvě časové řady směnných kurzů CZK/EUR a CZK/USD. Tyto výsledky budou interpretovány a srovnány.
Vedoucí práce: Jiří Trešl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses