Vazba mezi case nástroji a vývojovými prostředími - Lacina, Martin; Smolík, Jan; Pálka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá problematikou vazby mezi CASE nástroji a vývojovými prostředími. V popředí zájmu jsou CASE nástroje podporující notaci UML a generování kódu na základě UML diagramů do objektově orientovaného programovacího jazyka Java. Práce je rozdělena do dvou celků. První část práce se zabývá stručným úvodem do teorie CASE nástrojů a jejich využití v jednotlivých fázích projektu tvorby informačního systému. V této části je také navrženo zjednodušení životního cyklu projektu pro tvorbu méně složitých programů. V teoretické části práce je dále stručné vysvětlení objektově orientované přístupu a stručný popis programovacího jazyka Java. Následuje úvod do UML a popis nejdůležitějších UML diagramů, které jsou důležité pro generování kódu. Druhá část práce je zaměřena na srovnání několika volně dostupných CASE nástrojů. V této praktické části práce je pomocí CASE nástrojů řešen modelový příklad. V rámci řešení jsou v jednotlivých nástrojích vytvořeny základní UML diagramy a vygenerován programový kód. Dále jsou předvedeny možnosti reverse engineering a round -- trip engineering jednotlivých nástrojů. V závěru práce jsou shrnuty přínosy použití CASE nástrojů při realizaci jednoduchých programů.
Vedoucí práce: Jan Smolík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; UML (modelovací jazyk); bakalářské práce; UML (modeling language); bachelor's theses