Nástroje pro projektové řízení v kontextu projektového prostředí organizace. - Baránek, Aleš; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Říha, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá používáním a funkčnostmi nástrojů pro podporu projektového řízení ve specifických podmínkách projektového prostředí organizací. Nástroje pro řízení projektů jsou představeny z hlediska jejich vlastností, charakteristik, používání a rolí při podpoře činností projektového řízení. Použití nástrojů pro řízení projektů v podmínkách prostředí projektového řízení organizací specifikují tzv. modely projektového řízení. Na základě analýzy funkcí nástrojů pro řízení projektů jsou pro modely projektového řízení definována funkční spektera, která reflektují důležitost jednotlivých funkčních oblastí nástrojů pro řízení projektů v daném modelu. Koncept funkčních spekter je možné pomocí stanovené metodiky využít při hodnocení vhodnosti nástrojů pro řízení projektů v podmínkách organizace. Použití konceptu funkčních spekter při výběru nástroje pro řízení projektů v konkrténí organizaci prezentuje poslední část práce.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; software; diplomové práce; software; master's theses