Porovnání řešení oblasti ŘLZ v různých produktech pro velké podniky - Horák, Ondřej (2009)
Ve své diplomové práci se snažím definovat systémy pro řízení lidských zdrojů v prostředí velkých organizací, analyzovat požadavky na ně kladené a předpovědět vývojové trendy v této oblasti. Na základě poskytnutých informací jsem dále provedl srovnání dvou systémů na podporu řízení lidských zdrojů ve velkých organizacích na základě portálového řešení těchto systémů pro zaměstnance. Pro svou práci jsem čerpal informace především z poskytnutých údajů od společností vyvíjejících systémy na podporu řízení lidských zdrojů, odborníků na tuto problematiku a z literatury a jiných informačních zdrojů, které se této problematice věnují. Uvedené zdroje jsou blíže specifikovány na konci diplomové práce. Diplomová práce je rozčleněna do pěti hlavních částí: definice systémů na podporu řízení lidských zdrojů, charakteristika velkých organizací, požadavky kladené na systémy na podporu oblasti řízení lidských zdrojů ve velkých organizacích, metodika výběru relevantních systémů pro jejich porovnání a přijaté závěry a doporučení.