Analýza informací v mimořádných událostech - Břízová, Lucie (2008)
Práce si klade za cíl seznámit s efektivním zpracováním informací během mimořádných událostí. Nejprve se zabývá informacemi obecně, jejich životním cyklem a komunikací. Vysvětluje jednotlivé komunikační modely. Druhá část je věnována mimořádným událostem. Definuje jednotlivé druhy mimořádných událostí a krizová opatření, jejichž pomocí se tyto situace řeší. Zaměřuje se také na právní úpravu, která tyto situace definuje. Praktická část práce hodnotí výsledky autorkou provedeného průzkumu veřejného mínění v oblasti mimořádných situací, který slovně i graficky interpretuje. V závěru práce je zhodnocena bezpečnostní strategie České republiky.