Analýza informací v mimořádných událostech - Břízová, Lucie; Toman, Prokop, 1942-; Doseděl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce si klade za cíl seznámit s efektivním zpracováním informací během mimořádných událostí. Nejprve se zabývá informacemi obecně, jejich životním cyklem a komunikací. Vysvětluje jednotlivé komunikační modely. Druhá část je věnována mimořádným událostem. Definuje jednotlivé druhy mimořádných událostí a krizová opatření, jejichž pomocí se tyto situace řeší. Zaměřuje se také na právní úpravu, která tyto situace definuje. Praktická část práce hodnotí výsledky autorkou provedeného průzkumu veřejného mínění v oblasti mimořádných situací, který slovně i graficky interpretuje. V závěru práce je zhodnocena bezpečnostní strategie České republiky.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; informace; diplomové práce; information; master's theses