Pojištění majetku se zaměřením na pojištění domů a domácností - Benešová, Jaroslava (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na dva produkty pojištění majetku, a to pojištění domů a pojištění domácností. Část teoretická stručně objasňuje základní charakteristiku těchto dvou produktů. V části praktické je propojena teorie pojišťovnictví s různými metodami statistické a pojistně matematické analýzy za účelem podrobného rozboru ukazatelů úrovně, časových řad, identifikace vlivných faktorů či pro účely mezinárodního srovnání. K dosažení stanovených cílů byl využit následující software: MS Excel 2007, SPSS 13 for Windows, NCSS a Statgraphics Centurion. Podkladem pro zmiňované analýzy jsou reálná data poskytnutá ČAP.