Pojištění majetku se zaměřením na pojištění domů a domácností - Benešová, Jaroslava; Bílková, Diana; Hájek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na dva produkty pojištění majetku, a to pojištění domů a pojištění domácností. Část teoretická stručně objasňuje základní charakteristiku těchto dvou produktů. V části praktické je propojena teorie pojišťovnictví s různými metodami statistické a pojistně matematické analýzy za účelem podrobného rozboru ukazatelů úrovně, časových řad, identifikace vlivných faktorů či pro účely mezinárodního srovnání. K dosažení stanovených cílů byl využit následující software: MS Excel 2007, SPSS 13 for Windows, NCSS a Statgraphics Centurion. Podkladem pro zmiňované analýzy jsou reálná data poskytnutá ČAP.
Vedoucí práce: Diana Bílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses