Průzkum nástrojů na podporu agilních metodik - Neumann, Jiří (2009)
Agilní metodiky se dostávají stále více do povědomí projektových manažerů. Dlouhodobé a neúspěšné projekty mohou znamenat pro firmy velká rizika. Obzvlášť v silně konkurenčních odvětvích je upřednostňována rychlá dodávka fungujícího produktu před vyčerpávající dokumentací. Pro efektivní řízení agilního vývoje jsou potřeba příslušné nástroje. Právě těmito nástroji se zabývá bakalářská práce. Popisuje současný stav trhu s těmito nástroji, vysvětluje, co vše mohou agilním týmům nabídnout a také představuje nejznámější produkty firem Rally Software, VersionOne, TargetProcess a ExtremePlanner. Pro porovnávání produktů jsou v práci navržena vhodná kritéria. Výsledkem srovnání jsou identifikované přednosti a nevýhody jednotlivých nástrojů a to jak pro community, tak i enterprise verze daného softwaru.