Důchodová reforma v ČR - Wachal, Ondřej; Skopeček, Jan, 1980-; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá analýzou současného důchodového systému v České republice. Analyzuje jeho hlavní problémy a zkoumá, zda je na základě zejména demografického vývoje tento systém dále udržitelný. Práce dále představuje alternativní způsoby financování důchodových systémů a hodnotí jejich použitelnost v podmínkách České republiky. Následuje analýza a hodnocení konkrétní reformy důchodového systému navržené současnou vládou ČR. V práci jsou rovněž nastíněny některé scénáře, které by mohly nastat v případě nepřijetí navrhované reformy. Cílem bakalářské práce je tak odpovědět na otázku, zda je reforma současného důchodového systému nezbytná a dále pak představit alternativní způsoby řešení reformy důchodového systému. Závěr práce spočívá ve zhodnocení těchto alternativních způsobů a ve vyslovení doporučení, který z nich by byl pro podmínky České republiky nejvhodnější.
Vedoucí práce: Jan Skopeček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; pojištění; demografický vývoj; bakalářské práce; insurance; demographic transition; bachelor's theses