Nový regionalismus ve vnějších vztazích Kanady - Mokošová, Šárka (2009)
Cílem práce je zhodnotit vývoj a současný stav obchodu zbožím Kanady a tento stav porovnat se stavem uzavřených dohod. Dále jde o snahu, vysledovat vývoj obchodní závislosti Kanady na Spojených státech amerických a zjistit, zda se závislost Kanady na USA zvyšuje či naopak. Dochází-li ke snižování obchodní uávislosti Kanady na USA, je další otázkou, kam se Kanada uchyluje k diverzifikaci svého obchodu zbožím. Tyto země se pokusím vysledovat a z hlediska obchodního významu pro Kanadu stručně charakterizovat. Objem vzájemného obchodu zároveň porovnávám se stavem uravřených a aktuálně vyjednávaných dohod.