Nový regionalismus ve vnějších vztazích Kanady - Mokošová, Šárka; Hnát, Pavel, 1981-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem práce je zhodnotit vývoj a současný stav obchodu zbožím Kanady a tento stav porovnat se stavem uzavřených dohod. Dále jde o snahu, vysledovat vývoj obchodní závislosti Kanady na Spojených státech amerických a zjistit, zda se závislost Kanady na USA zvyšuje či naopak. Dochází-li ke snižování obchodní uávislosti Kanady na USA, je další otázkou, kam se Kanada uchyluje k diverzifikaci svého obchodu zbožím. Tyto země se pokusím vysledovat a z hlediska obchodního významu pro Kanadu stručně charakterizovat. Objem vzájemného obchodu zároveň porovnávám se stavem uravřených a aktuálně vyjednávaných dohod.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Kanada; bakalářské práce; Canada; bachelor's theses