NAFTA vybrané problémy a perspektivy integrace - Bednaříková, Veronika (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast integračního seskupení NAFTA v Severní Americe. První část práce se zaměřuje na postavení NAFTA ve světě, kde tato americká integrace je porovnávána s Evropskou unií a asijskou integrací ASEAN. V druhé části jsou popisovány obchodní vztahy NAFTA. A to jak vnitřní obchodní vztahy, tak i vnější. Poslední kapitola je stěžejní částí práce. Ta je zaměřena na aktuální problémy NAFTA. Nejprve je popisována situace ohledně maquiladoras na americko-mexických hranicích. Dále otázka vytvoření celoamerické zóny volného obchodu, úvaha vytvoření severoamerické měnové unie a ekonomické plány nového amerického prezidenta, Baracka Obamy. Text je zpestřen grafy a tabulkami.