NAFTA vybrané problémy a perspektivy integrace - Bednaříková, Veronika; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast integračního seskupení NAFTA v Severní Americe. První část práce se zaměřuje na postavení NAFTA ve světě, kde tato americká integrace je porovnávána s Evropskou unií a asijskou integrací ASEAN. V druhé části jsou popisovány obchodní vztahy NAFTA. A to jak vnitřní obchodní vztahy, tak i vnější. Poslední kapitola je stěžejní částí práce. Ta je zaměřena na aktuální problémy NAFTA. Nejprve je popisována situace ohledně maquiladoras na americko-mexických hranicích. Dále otázka vytvoření celoamerické zóny volného obchodu, úvaha vytvoření severoamerické měnové unie a ekonomické plány nového amerického prezidenta, Baracka Obamy. Text je zpestřen grafy a tabulkami.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Mexiko; Kanada; bakalářské práce; Mexico; Canada; bachelor's theses