Perspektivy nového regionalismu v Asii a Tichomoří - Bartková, Zuzana (2009)
Práca se zaoberá regionalismem v Ázii a Tichomoří, jednak teoreticky, jako aj prakticky představením vybraných regionálních integrací a shodnotěním jejich dosavadné aktivity. V další části práce je podrobně představena integrace ASEAN - historie spolupráce, dosažené úspěchy a analýza jejích vnějších vztahů. Konec práce představí nejperspektivnější projekty, které ASEAN podporuje.