Európsky rozpočet - tvorba a budúcnosť - Šťastný, Tomáš (2009)
Cílem mé práce bylo objasnit mechanizmus, který řídí chod evropských financí. Prioritně jsem se soustředil na korekci Spojeného království a rozbor názorů různých členských zemí na potřebu reformy ER ve světle jejich čisté pozice ve vztahu k ER. Za účelem podrobnějšího studia britské korekce a čisté pozice jsem objasnil v práci taky strukturu zdrojů evropského rozpočtu. Stručně jsem taky rozdělil a definoval rozpočtové výdaje a priority. V jedné z kapitol jsem se zabýval mechanizmem schvalování ER.