Analýza přípravy a implementace přechodu na euro ve společnosti Adastra, s.r.o. - Urbášek, Milan (2009)
Přechod na euro je v literatuře obvykle popisován z hlediska státu, který přechází na euro. Ačkoliv je v těchto případech popisována transformace ekonomiky jako celku, je třeba, aby se na euro připravily všechny podnikatelské subjekty trhu. Tato práce se zabývá přechodem na euro ve středně velkém podniku Adastra, s.r.o. V práci je provedena analýza připravenosti na euro podniku Adastra, s.r.o. Analýza připravenosti podniku je provedena na základě znalosti firemních procesů s použitím vlastní navržené metody, která vychází ze SWOT analýzy. Na základě analýzy připravenosti jsou formulována doporučení pro přechod podniku na euro. Dále jsou uvedena doporučení pro organizací implementace přechodu na euro.