Ocenění pojišťovny - Kapinosová, Martina; Scholleová, Hana, 1964-; Pilná, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá určením vnitřní hodnoty pojišťovny. Teoretická část diplomové práce se věnuje charakteristice oboru pojišťovnictví a jeho specifikům, která hrají významnou roli v hospodaření pojišťovny a její ekonomické a finanční analýze, která musí předcházet samotnému ocenění. Dále jsou v této části popsány jednotlivé poměrové ukazatele používané ve finanční analýze pojišťovny, jejich možné interpretace a metody používané k ocenění. V praktické části je provedeno ocenění konkrétní pojišťovny pomocí dvou vybraných metod - výnosové a cenového obligačního modelu a jejich porovnání.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; pojišťovnictví; diplomové práce; financial analysis; insurance; master's theses