Hospodářský vývoj zemí SVE po jejich vstupu do EU - Pluhařová, Helena; Karpová, Eva; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Rozšíření Evropské unie v letech 2004 a 2007 znamenala důležitý mezník v historii. EU se rozrostla o deset zemí bývalého východního bloku, které jsou ekonomicky méně vyspělé než původní země EU 15. Předkládaná práce se zabývá hospodářským vývojem zemí EU 10 v období 2004 -- 2008. Vývoj je přiblížen prostřednictvím analýzy základních makroekonomických ukazatelů (růst HDP, míra inflace a nezaměstnanosti, bilance veřejných rozpočtů, vnitřní dluh, saldo BÚ platební bilance a zahraniční zadluženost). Hlavní část práce je členěna z teritoriálního hlediska. V závěru práce je uvedena komparace hospodářského vývoje jednotlivých zemí EU 10.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses