Praktické uplatnění pravidel BOZP v malém podniku - SZŠ - Šťastná, Zuzana; Beroušek, Petr, 1952-; Sitná, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce se zaměřuje na problematiku bezpečnosti a ochrany zdraví (BOZP) při práci ve školním prostředí, zjišťuje praktické uplatňování některých zásad BOZP na střední odborné škole. Cílem práce je identifikovat obecné právní normy upravující problematiku BOZP ve školách a školských zařízeních, zjistit úroveň zpracování zákonných dokumentů upravujících pravidla BOZP na konkrétní škole, zjistit hladinu informovanosti žáků této školy ve vybraných oblastech BOZP, respektování a dodržování vybraných pravidel BOZP žáky školy. V teoretické části práce jsou uvedeny a objasněny základní pojmy z oblasti BOZP a jsou uvedeny zásadní právní normy upravující problematiku BOZP ve školství. Některé důležité součásti těchto závazných právních norem jsou v další části rozpracovány. V praktické části je charakterizováno vzdělávání na SZŠ v Nymburce. Jsou popsány jednotlivé obory vzdělání vyučované na škole s upozorněním na možná rizika poškození zdraví při jejich výchově a vzdělávání, jsou popsány prostorové a technické podmínky pro vzdělávání v budově školy se zaměřením na možná rizika poškození zdraví, jsou připojeny další činnosti realizované při výchově a vzdělávání, kde existuje zvýšené riziko poškození zdraví. V práci jsou uvedeny některé vnitřní školní normy upravující problematiku BOZP na této škole. V další části práce jsou analyzovány výsledky jednotlivých položek dotazníku zadaného žákům. Tento dotazník se zaměřil na zjištění informovanosti žáků o vybraných pravidlech BOZP ve škole a jejich odpovědném chování při respektování těchto pravidel. U každé položky je provedeno zhodnocení získaných odpovědí, připojen hodnotící komentář s doporučením pro oblast BOZP. V závěru práce je zpracován vlastní návrh řešení zjištěných skutečností vedoucí k
Vedoucí práce: Petr Beroušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses